Alexander Avelin
Alexander Avelin är en högst avig artist, musiker och producent. Hans brokiga resa började i den skramliga 90-tals-rocken, fortsatte genom en Mauro Scocco-period, ramlade in i en producentutbildning och accelererade sen in i flera projekt där han agerat basist i rockband och producerat artister som Kristian Kaspersen, Not The New Messiah och Mass Murder Agenda.

Sin sångröst upptäckte Alexander relativt sent. Nu står han dock trygg i sin melankoliska, släpiga pop inspirerad av artister som James Vincent McMorrow, Bon Iver och Eddie Vedder. Han har de senaste åren setts uppträda på flera klubbar i Stockholm med sin dator och vita Telecaster som enda sällskap.

Hösten 2010 släppte Alexander sin debutsingel som singer/songwriter, duetten "Whatever Happens Between Us" som framfördes tillsammans med sångerskan Maja Alderin. Sen dess är det svenska som gäller och han är nu i full färd med att skriva material till ett debutalbum.

"Bryta igenom" är det första verket på modersmålet och finns nu på Spotify och Youtube. I somras uppträdde Alexander med låten i P4 Stockholms tävling "Svensktoppen Nästa". Oförställt berättar han om ett liv ibland på marginalen. Viljan att tillhöra har brottats med oförmågan till anpassning, och perioder av skuldsatthet och arbetslöshet har ofta slagit hans försök till relationer i spillror.

Just nu repar Alexander ihop ett band och under senhösten och vintern väntar flera liveframträdanden och vidare arbete med debutalbumet.

Upptäck en ärlig artist vars musik perfekt lierar sig med de mörka vinterkvällarna.

Upptäck Alexander Avelin.


 
^
I samarbete med:

United Stage, Live Nation, 2Entertain, Blixten & Co, MLP m.fl.