Alina Devecerski
"Fortsätt på nu/Aldrig stanna/ Våga känna hjärtat banka/Släppt allting/Det ordnar sig/Gå din egen väg".

Exakt så kickar Alina Devecerski igång sitt debutalbum "Maraton" i låten med samma namn, en textrad som beskriver Sundbybergstjejens senaste månader ganska bra. Alina tog sig i kragen och vågade, efter att ha skrivit musik åt andra artister under flera år, tro på sig själv och hitta sig själv som artist.

I april i år släppte hon sin debutsingel "Flytta på dej" och nu, en sommar senare, har låten dansats till på festivaler runt om i Norden och den har parkerat på förstaplatsen hos både Spotify- och iTuneslistorna under flera veckor. "Flytta på dej" har sålt platina i Danmark och 3x platina i Sverige och Norge, där den även toppade den officiella singellistan under 7 veckor. Alina gjorde rätt i att våga tro på sig själv.

"Maraton" består av, förutom redan släppta "Flytta På Dej", andra singeln "Ikväll Skiter Jag i Allt" samt "Jag Svär", 7 nya spår som är skrivna och producerade av Alina själv ihop med Christoffer Wikberg. Även Jocke Berg har varit med och skrivit två låtar på albumet. "Maraton" handlar om känslor, om faser i livet men också om, som nämnt här ovan, att våga och sluta tvivla.

"Det är mitt sätt jag uttrycka mig. Jag mår till och med dåligt om jag inte gör nya låtar, så viktigt är det. Det är så jag får reda på vem jag är. Annars pratar jag inte så mycket", säger Alina.

Under sommaren och tidig höst har Alina och hennes band uppträtt på festivaler som t.ex. Peace & Love och Storsjöyran och även stora TV-shower som Sommarkrysset och Moraeus med mera, VG-listan och Senkveld i Norge och The Voice i Danmark. Snart är det dags att kuska ut på vägarna igen. En höstturné startar i Köpenhamn den 18 oktober för att avslutas i Åre den 15 december.

– Sommaren har varit helt grym, säger Alina. Mötena med publiken som ger direkt respons på min musik har varit helt otroliga. Det har varit inspirerande på så många sätt. Det ska bli sjukt kul att ge sig ut och spela igen.

"Maraton" släpps digitalt och fysiskt (1000 stycken limiterade, numrerade exemplar) den 19 november 2012. Klara färdiga spring!


 




^
I samarbete med:

United Stage, Live Nation, 2Entertain, Blixten & Co, MLP m.fl.