Apollo Drive
Under 2008 spelade Stefan Örn (Gitarr/Keyboards) på mindre klubbar och barer på Sveriges östkust och under denna period krockade han med sångaren Fredrik Lönngren som han beskriver som en lokal kändis med en sensationell röst han aldrig hade hört förut.

De två började skriva musik tillsammans och efter några misslyckade försök att bilda ett band, de blev introducerade via en gemensam bekant till basisten Mason Pitts och trummisen Bobo Ölander. Så till slut formades det band som de från början haft som vision att skapa.
Beslutet de 4 emellan att skapa bandet togs på en gata i Los Angeles som heter Apollo Drive, och för att inte glömma denna pakt eller hur allt började, så gav man bandet samma namn.

Som band arbetade Apollo Drive fram nytt material hemma i Sverige och var ute och spelade. Samtidigt spelade man in en demo som man skickade till Anders Bagge. Anders älskade vad han hörde, särskilt Fredriks extraordinära röst."Jag gillar band som har en sångare som besitter en personlig och unik röst, och det är vad Apollo Drive har. Förutom bra låtar så är Fredriks röst bandets styrka."

Under vintern fick Apollo Drive frågan om de vill samarbeta med Lazee för ett BRIS-projekt. Resultatet blev singeln "Calling Out". Genom låten "Calling out" vill BRIS förmedla att de får ett nytt telefonnummer till sin telefonlinje för barn och unga – BRIS 116 111. BRIS byter till ett europaharmoniserat telefonnummer för stödlinjen. Samtidigt går alla intäkter från singeln oavkortat till BRIS. Dessutom har låten blivit en riktig succé, både på radion och försäljningsmässigt.

Under sommaren 2010 släppte bandet låten "Papercut" som blev en riktig radio hit på framförallt Rix FM där även bandet turnerade med stationens Rix sommarturne runtom i Sverige. Hösten 2010 kommer nästa singel "Thru the trees" och följs upp av debutalbumet Apollo Drive.


 
^
I samarbete med:

United Stage, Live Nation, 2Entertain, Blixten & Co, MLP m.fl.