Aurelia Dey
Aurelia Dey är en feministisk afropop artist med ett starkt och övertygande uttryck. Det unika med Aurelia Dey är hennes sound och hennes mångfald. Hon är en artist som både rappar, sjunger, dansar och producerar – en Sveriges Missy Elliot!
Aurelia är en frisk vind av musikaliskt yttrande som Sverige saknar motsvarighet till. Hon använder musiken som verktyg i den afropéiska rörelsen. Fröken Dey representerar afrosvenskarnas och feministernas röst. Genomgående i alla projekt utmanar hon genregränser och uppmanar publiken till att engagera sig i samhällsdebatter. Aurelia Dey håller workshops i Dancehall/Pondus för unga kvinnor via kvinno-kollektiven Femtastic och Sallyswag och har undervisat dancehall dans i många år. Med enorm karaktär och kaxighet i sin röst höjer Aurelia Dey alla sammanhang hon är med i.
Våren 2017 släpper Aurelia den svenska dancehall/afropop EP'n "Alpha", första kapitlet i en serie av 2.
Tillsammans med sitt all-star, kvinnliga afrosvenska crew med dansare från Enough och Blackout kommer Sverige's scener gunga bombastiskt under Fröken Dey's "Alpha" turné.
På större scener backas Aurelia av hennes kryddiga liveband The Vibe.
Showen är fylld med musikaliska käftsmällar i form av energi, attityd och starka uttryck. Underhållning är Aurelia's mellannamn och tillsammans med The Vibe och dansare levererar hon ett oförglömligt afropop framträdande med rytmer, pondus och feminism.


 
^
I samarbete med:

United Stage, Live Nation, 2Entertain, Blixten & Co, MLP m.fl.