Carli
Dj:n Carli är känd som ena halvan i Staygold, Savage Skulls och Marcus Price & Carli och arbetar nu på eget material.

Carli är en vansinnigt begåvad, ständigt genreöverskridande och mycket trevlig dj/producent från Sverige. Vi har lärt känna honom som ena halvan av Staygold, Savage Skulls och Marcus Price & Carli. Vi har sett honom äga dj-bås i Miami, London och Stockholm. Vi har hört honom som producent av allt från asfaltsdoftande grime till sockervaddssöt disco. Vi följer en musikalisk resa som svänger fram och tillbaka från hemliga industrilokaler i Västberga till glittriga superklubbar på Ibiza; via ilskna beats för gatan till drömska pop-produktioner för la-la-land. Carli befinner sig överallt hela tiden, en bredd som endast de mest talangfulla klarar av, ett tempo som kräver oändlig kärlek till musikhistorien kombinerat med noll intresse för nostalgi.

Som ni märker är det omöjligt att prata om den här mannen på ett sammanhållet, sansat sätt. Att börja rada upp olika samarbeten urartar direkt i ett namedroppande som skulle få Victor Ward, huvudpersonen i Bret Easton Ellis Glamorama, att tappa andan. Vi nöjer oss med att nämna ett fåtal projekt som fyllt Carli Löfs vardag det senaste året: En rad oemotståndliga singlar med Marcus Price, några genialiska produktioner på Rebecca & Fionas hyllade debutskiva och så en handfull internationella klubbhits som ett resultat av Crookers-samarbetet Dr. Gonzo. Okej, vi borde verkligen nämna att han skruvat ihop några av Robyns vassaste beats också.

Vi skulle förresten också kunna berätta en klassisk historia om hiphop- och ravekultur som frontalkrockar mitt i en electric boogaloo-dansande ynglings hjärnbalk - och vad som hände sen - men vi hoppar till nutiden istället. Där finner vi ett fulländat dansmusiksnille som förvandlar allt han rör vid till skinande klubbguld. Märk väl hur Carli kan använda sig av de mest bombastiska, polerade ljuden från musikvärldens ostigaste trakter och få dem att låta som skev, underjordisk funk. Nästa gång han slänger ur sig en låt eller ställer sig i ett dj-bås låter de svåraste dansrariteterna plötsligt som självklara Billboard-ettor. Mitt uppe i allt står Carli Löf och ler.


 
^
I samarbete med:

United Stage, Live Nation, 2Entertain, Blixten & Co, MLP m.fl.