Carlsson Ahlberg Hansen Trio
Carlsson Ahlberg Hansen Trio (tidigare kallad Malins Cookbook) är en dansk/svensk orgeltrio. Lineup är hammondorgel, gitarr och trummor. Vi har tidigare varit verksamma i Skåne/Köpenhamn men sedan två tredjedelar av gruppen nyligen flyttat till Stockholm letar vi även speltillfällen längre upp i landet. Våran musikaliska tyngdpunkt ligger inom den traditionella orgel-jazzbluesen, med en modern approach. Vi spelar standard-låtar och eget material enligt hammondtraditionen.

Gruppen bildades i vintras och vi har hunnit spela på bl.a Smygehuks Jazzfestival och Ystad Jazz. Vi spelade även på Unesco´s Internationella jazzdag som anordnades på Ystad Teater.

Vi brukar även ha förstärkning av en av sveriges absolut bästa altsaxofonister - Fredrik Kronkvist (www.fredrikkronkvist.com) när ekonomin tillåter det.

Pressutdrag:

"Med utstuderad finess, briljanterilös virtuositet och ett sväng så hårt att musiken nästan slår baklängeskullerbyttor gör de en allt för lätt åstadkommen sliskfest till en öppenhjärtig och öppet hjärtlig durblues av finaste märke."/../ " Övergångar mellan teman, variationer och rena improvisationer är så överraskande och likväl så självklara att de sätter nya standarder för mången gammal jazz-standard." - (5 av 5) Ystad Allehanda 2012

"OJ:s utsände anlände lagom till festivalens riktiga överraskning, Malins Cookbook, en trio bestående av Malin Ahlberg på hammondorgel, Alf Carlsson på gitarr och Henrik Holst-Hansen på trummor. Dessa tre, skolade i Skurup har uppenbarligen lyssnat på alla orgelhjältars samlade inspelningar och lagt en ungdomlig fräschör till det hela. Resultatet är en både oemotståndlig och "cooking" jazzgryta som ingen vän av riktig jazzmusik bör missa." -OrkesterJournalen 2012

Om bandet:
Henrik Holst Hansen (trummor) studerar för närvarande vid Rytmkonservatoriet i Odense,
Alf Carlsson (gitarr) studerar vid Jazzlinjen på Kungl. Musikhögskolan, och Malin Ahlberg (orgel) spelar med olika jazz/blues/rockband runtom i Sverige. Hon har bland annat fått nöjet att spela med musiker som Maxi Dread, Max Schultz, Bill Öhrström och Janne "Loffe" Carlsson.

Fredrik Kronkvist bor i Malmö och driver skivbolaget Connective Records. Han har nyligen gjort skivor och arbetat med några av New Yorks toppmusiker; Aaron Goldberg, Gregory Hutchinson och Reuben Rogers. Han spelar även med Sverige och Danmarks elit, bland andra Jonas Kullhammar, Martin Sjöstedt, Snorre Kirk, Daniel Tilling och Daniel Fredriksson.


 
^
I samarbete med:

United Stage, Live Nation, 2Entertain, Blixten & Co, MLP m.fl.