Celso Paco & Dynamo de Luxe
Celso Paco & Dynamo de Luxe – African Groove

Celso Paco - sång, slagverk, timbila, kalimba, mbira m.m.
Hans Edberg – gitarr, munspel
Håkan Hellquist – gitarr
Henrik Antonsson – bas
Johan Björklund – trummor

I centrum står sångaren, slagverkaren och kompositören Celso Paco, född och uppvuxen i Moçambique, men sedan flera år bosatt i Stockholm. Runt honom samlas fyra svenska musiker med mycket varierade bakgrunder och erfarenheter, men med den gemensamma viljan att sprida gruppens speciella musik och sound till en stor, varierad och dansande publik!

Celso Paco är starkt påverkad av musiken och danserna från sitt hemland och tolkar både traditionella sånger och populärmusik från trakterna kring hemstaden Maputo. Han har också inspirerats av musik från grannländer som Sydafrika och Zimbabwe. Förutom övriga pan-afrikanska stilar har även den internationella rock- och jazzscenen gjort starkt intryck på honom vilket också avspeglas tydligt i gruppens sammansättning och uttryck.


I sina låtar sjunger Celso om personliga upplevelser och reflektioner. Språket varierar, ronga, shangani, chope (lokala språk från södra Moçambique), portugisiska, engelska och franska.
Oavsett var musiken har sitt stilmässiga ursprung så är Celso Paco & Dynamo de Luxe besjälade av den afrikanska musikens poesi, groove och energi.

Materialet är till största del Celso Pacos musik, men musikernas idéer och olika bakgrunder har fått styra in musiken på ibland helt nya spår och det som kommer ut är något väldigt eget.
Lyssna, njut och dansa!

"Jag ger mig åter i kast med --- de gungande och dansandes land, Celso Paco & Dynamo de luxe serverar ett afrikanskt sydkaribiskt sound med congas och allt blir bara bättre och människor är bara trevligare nu. Stämningen är fantastisk och jag känner mig som Simba"

 
^
I samarbete med:

United Stage, Live Nation, 2Entertain, Blixten & Co, MLP m.fl.