Cosmos Factory (Creedence)
A tribute to Creedence Clearwater Revival!

Det svenska bandet Cosmo´s Factory är ett brokigt gäng musikanter som till och från spelat tillsammans i snart två decennier. Samtliga medlemmar har ett digert musikaliskt förflutet i olika stilar och band men de senaste åren har man enbart ägnat sig åt att med stor framgång tolka och hylla det gemensamma favoritbandet

CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL!

De har engagerats i ett flertal större sammanhang och har på olika sätt arbetat tillsammans med artister såsom The Sweet, Slade, The Animals, Boney M, John Coghlan´s Quo, Spotniks, Samantha Fox, Mikael Ramel, Alan Silson/Smokie, Chip Hawkes/Tremeloes med flera.

Många band spelar Creedence Clearwater Revival men få gör det på "rätt" sätt.
Cosmo´s Factory lägger ner mycket stor möda på att lyssna igenom materialet innan man repeterar in det. Vem gör vad? Är det någon alternativ stämning på gitarren? Hur spelar basen? Är det kör på refrängen? Vad gör trummisen? El- eller akustisk gitarr på kompet?

Att kopiera Creedence Clearwater Revival´s sound med John Fogertys röst och gitarrspel går naturligtvis inte då detta är något för honom så unikt men däremot jobbar Cosmo´s Factory oerhört hårt för att det skall låta så autentiskt som möjligt vilket det också gör!

Efter många års turnerande i Skandinavien samt delar av Europa har nu bandets medlemmar återvänt till sina musikaliska rötter. Samtliga medlemmar kommer från skilda musikaliska bakgrunder och har allt som oftast väldigt olika åsikter om både musik och andra ting
men när man lirar ihop så finns det magiska svänget, gunget, åtagandet för musiken, för bandet och för

CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL!

VÄLKOMNA TILL EN NOSTALGISK TRIPP!


 
^
I samarbete med:

United Stage, Live Nation, 2Entertain, Blixten & Co, MLP m.fl.