Dun Aengus
Peter Andersson och Martin Rahmberg heter vi och spelar i en duo som heter Dún Aengus. Namnet kommer från en plats på den lilla ön Inishmore på Irlands västkust som har en speciell betydelse för oss.

Dún Aengus har en mycket stor repertoar där vi utgår från den irländska folkmusiken. Även skotsk musik är en stor influens för oss, men vi spelar även modernare låtar vid behov.

Vi har framträtt på pubar, värdshus, bygdegårdar, folkparksscener, bröllop, firmafester, festivaler m m.

Vi har känt varandra sedan 1986. Tillsammans har vl över 50 års erfarenhet som musikanter och har spelat på de mest skilda ställen under alla möjliga och omöjliga omständigheter. 1992 bildade vi gruppen King Laoghaire med Leif Andersson på gitarr och Markus Svensson på nyckelharpa. Våra första år tillsammans turnerade vi land och rike kring med vår irländska repertoar, som även innehåller en hel del skotskt material, i huvudsak som gatumusiker.

2004 startade vi en årligt återkommande teatershow som vi kallar Celtic Night. Det är en föreställning med irländsk musik, sång och dans som fått ett mycket positivt bemötande. Denna helkväll består av två akter från teaterscenen på ca 50 minuter vardera. Efter själva föreställningen avslutas kvällen med en hederlig irländsk session i en bar i anslutning till teatern.


 
^
I samarbete med:

United Stage, Live Nation, 2Entertain, Blixten & Co, MLP m.fl.