Getty
Dance With The Devil är första singeln från Gettys kommande album och den är en beskrivning av hur lätt det är att hamna fel i samhället och hur lockande det är med det livet som kan verka häftigt och vilt, men som i verkligheten bara är en falsk illusion.

Musiken är en blandning av modern europeisk dansmusik och kongolesisk rootsmusik. Han blandar språk som lingala, franska och engelska i en dynamisk mix. Texterna är mycket bildmässiga och har en ärlig och rak anknytning till händelser, drömmar och visioner som Getty vill dela med sig av.

Getty Domein föddes i Kongo 1977, men redan som åttaåring blev han föräldralös. Gettys mor omkom i en tragisk bilolycka och hans pappa var vid deras ankomst till Sverige sjuk i fullt utvecklad AIDS. Getty såg sin far tyna bort i sjukdomen, en bild som för evigt etsade sig fast i hans medvetande. Ensam och utlämnad i ett samhälle där ingen vill kännas vid sjukdomen var Getty ensam utan föräldrar i ett nytt land.

I slutet av 80-talet och i början av 90-talet var AIDS-frågan mycket laddad och omgärdades av okunskap och rädslor hos många vilket gjorde Gettys situation mycket svår att hantera som barn. Han bodde fram till 17 års ålder på olika ungdomshem och detta ledde i sin tur till ett ganska destruktivt leverne. Det är denna tid som Getty gör upp med i låten Dance With The Devil, som belyser konsekvensen av att göra fel val i livet.

Getty valde till slut en bättre väg och lever idag ett bra liv tillsammans med sin sambo och deras son.
När Getty inte gör musik jobbar han med barn och ungdomar, och han brinner för alla frågor som rör utsatta barn runtom i världen, vilket går hand i hand med hans bakgrund och sociala patos.


 
^
I samarbete med:

United Stage, Live Nation, 2Entertain, Blixten & Co, MLP m.fl.