Jenny Holmgren
Jenny Holmgren är en sångerska och låtskrivare från Stockholm. Hennes debutalbum 'It's Like You Carry Wings' med originalmusik skriven av Jenny släpptes i januari 2014. Det är ett popalbum med country, rock och folkinfluenser och genom att sammanföra dessa olika musikstilar har Jenny på många sätt lyckats skapa sitt eget unika sound. De väl genomtänkta gitarr och röstarrangemangen av gitarristen Tassos Spiliotopoulos i kombination med Jennys färgstarka, unika klang och fyndiga texter utgör en musikalisk duo som man bör hålla koll på.

Jenny är uppvuxen i en liten by i norra Sverige har alltid haft en närhet till och inspirerats av naturen och dess skönhet, de djupa skogarna och de öppna haven. Hon visste tidigt att hon ville bli konstnär av något slag. Som tonåring tog hennes intresse för musik över och ledde henne till musikstudier i Stockholm och sedan musikalteater på Balettakademiens yrkeslinje i Göteborg såväl som vid Royal Academy of Music i London. Jenny har också medverkat i flera musikalproduktioner såsom 'Kungen och jag' i Malmö och 'City of Angels' i Londons West End.

Med sin naturligt starka och mångfaldiga röst, sitt breda röstomfång och sin uttrycksfullhet skapade Jenny intressanta samarbeten med erkända musiker i London. Det var under sina elva års vistelse där som hon träffade gitarristen Tassos Spiliotopoulos och tillsammans framförde duon Jennys orignalmusik på många av Londons musikscener. Tassos har också producerat hennes nya album som är inspelat i London och Stockholm.
Jenny är också utbildad till sångpedagog vid Royal Academy of Music och till musiklärare vid Middlesex University i London.


 
^
I samarbete med:

United Stage, Live Nation, 2Entertain, Blixten & Co, MLP m.fl.