Joe Fiddle
Efter att levt som gatumusiker i Dubrovniks gamla stad och vid piren i Santa Monica så släpper nu Joe Fiddle sin första EP "Where I´ll Spend My Years" i oktober.

Joe Fiddle är artistnamnet för den 25-årige sångaren och gitarristen Joe Nyström som växte upp i Piteåtrakten men som nu har sin bas i Umeå.
Sommaren 2013 släppte han "Dandelions on the Street" som mottogs varmt både i Sverige och på andra sidan Atlanten. Singeln, som var hans första, uppmärksammades bland annat av San Diego baserade S°4 Magazine. "His sound pairs beautiful acoustic guitar melody with a Bob Dylan-esque storytelling folk style" skriver man i artikeln och uppmanar alla läsare att lägga till låten till sommarens låtlistor. Den andra singeln "Myths and Cliffs" blev en ännu större succé då den toppade den internetbaserade musikvideotoppen.se:s lista i två veckors följd.

Joes musik, påminner om en blandning av bluegrass och americana, men enligt Joe själv försöker han inte följa någon speciell stil. Den karaktäriseras dock av alternativa gitarrstämningar framförda med en banjo-liknande fingerplocksteknik och medryckande melodier. Lägg där till hans lite säregna sångteknik och berättande tolkningsbara texter så är det lätt att förstå att han jämförts med artister som Bob Dylan och The Tallest Man on Earth.

Nu släpper han sin första EP som är helt finansierad av Joe själv. Det är alltså ett så kallat indie-project som är byggt på passion och utan beblandning från skivbolag.


 
^
I samarbete med:

United Stage, Live Nation, 2Entertain, Blixten & Co, MLP m.fl.