Johan Brännström
Uppsala-baserad trubadur och singer/songwriter med bred repertoar – +600 låtar – med tonvikt på 70-80 och 90-tal. Varvar gärna trubadurklassiker och allsångsstandards med lite mer personliga tolkningar av kända covers.

Jag har spelat på en lång rad ställen i bland annat Uppsala, Stockholm, Dalarna och på Öland, plus privata evenemang såsom fester. Gör även musik quizzer, live karaoke och andra underhållningspaket.

Använder en sångchorus-pedal för ett fylligare sound, trumbeats ibland för mer driv och även musikbakgrunder när det behövs mer drag. Men jag kör lika gärna "unplugged" om kunden önskar.

Spelar även i duo tillsammans med min kusin
Jessika Brännström, som har många års erfarenhet som sångerska i coverband, där vi kör mer rock'n roll, country och fartigare partyhits.

Stil, influenser & filosofi

De artister som format mig är en ganska eklektisk samling. Från tonårens hårdrock via U2 till mer egensinniga stilbildare som Kate Bush. Men jag kan gå igång lika mycket på klassisk soul och modern R 'n B. Några av de jag gärna kör covers av är – helt utan inbördes rangordning –
Stevie Wonder, Simon & Garfunkel, ABBA, Rihanna, Michael Jackson, Veronica Maggio, Robbie Williams, Laleh, Oskar Linnros, The Ark, Gilbert O' Sullivan, Miriam Bryant, Justin Timberlake, Earth, Wind & Fire, Tove Lo och Coldplay.
Mitt motto är: Det ska svänga, även med bara en man på scenen.

Men som trubadur ligger den största tillfredsställelsen i mötet med publiken. Därför är det personliga tilltalet lika viktigt för mig som musiken. Att vara spontan och samtidigt redo, att kasta om i repertoaren och möta önskemål efter bästa förmåga.


 

Turnékalender

DatumOrtPlats
2018-05-12Uppsala30-årsfest
^
I samarbete med:

United Stage, Live Nation, 2Entertain, Blixten & Co, MLP m.fl.