Jonas Södergren
Familjeföreställning:
Med endast en gammal koffert dyker Jonas Södergren upp och tar över tillställningen. Trolleriet misslyckas och barnen avslöjar fusket, är han verkligen en riktig trollkarl? Just då blir trolleriet på riktigt! Inte ens han själv förstår hur det gick till... Föreställningen har en direkt publikkontakt som involverar barn och vuxna och har stora portioner av komik och magi.
Längd: Kan varieras från 10-40 min.
Mingeltrolleri. Jonas går runt och utför mirakel rakt under näsan på publiken. Passar middagar och mingelsammanhang. Program finns för både vuxen och familjepublik.

Vuxenakt/föreställning:
Originella, absurt komiska och magiska akter där Jonas Södergren pedagogiskt undervisar publiken i den svåra konsten att underhålla. Med subtilt skådespeleri och galen magi har han fått publiken att skratta i många länder. Såhär skrev Svenska Dagbladet: Underhållande grotesk är Jonas Södergrens lakoniske trollkarl som ger sina bästa, och sämsta, barnkalastips och bokstavligt har tumme med publiken. Längd: Kan varieras från 15min-1 tim.

Clown och komik workshop:
Denna workshop förändrar din syn på dig själv och på clowneri. Genom lustfyllda improvisationer guidas deltagarna att söka efter sitt personliga och originella komiska uttryck. För att hitta det personliga komiska uttrycket skalar man av deltagarna lite som man skalar en lök. Lager på lager av konventioner och tråkigheter försvinner och tillslut återstår bara kärnan (finns det en kärna i lök?): Barnet, som har varit gömt och undanskuffat av vuxenlivets och vardagens trista realiteter. Nej, det handlar INTE om att man ska spela eller leka att man är ett barn (finns det något värre än att se vuxna som leker barn), det handlar om att öppna upp för dom öppna, naiva, optimistiska och lustfyllda sidorna som finns i varje deltagares lilla kropp. Det finns ingen mall och inga regler, bara ett njutningsfullt sökande. Hela tiden balanserandes mellan succé och flop letar man efter denna rödnäsade figur som dyker upp när publiken minst anar det. Prestera inte! Deltagarna börjar sedan att njuta när dom misslyckas, clownen förblir optimistisk trots alla motgångar.
Vad är då en clown? Tack för frågan. En clown är en komisk och älskansvärd löjlig person som får publiken att skratta. I denna workshop är den poetiska, mimande och gulliga clownen bannlyst. Under kursen upptäcker deltagarna att clowneri inte har något att göra med glada färger, blommor, stora skor och påklistrade leenden. Jonas Södergrens originella pedagogik utgår från varje deltagares förutsättningar och lust. Workshopen är befriad från tråkiga teorier och slaviska metoder och syftar inte till att lära ut utan att uppmuntra till förändring.
Längd: Kan varieras från 1 tim till en veckas workshop.


 


Eddie Meduza Lever
^
I samarbete med:

United Stage, Live Nation, 2Entertain, Blixten & Co, MLP m.fl.