Linda Berving
Linda Berving och Johan Hägglund arbetade som musiker på olika håll innan duon JL Jazz startades. JL hade
sin officiella premiär på Berns 2010 och har sedan dess varit husband på Clarion Hotel och spelat på mängder av olika events.

Duon blev en kvartett 2013 då samarbetet inleddes med kontrabasisten Nisse Palm och Olle Tjern på trummor. Musiken har influenser av vokal jazz, bossa och swing som Ella Fitzgerald och Frank Sinatra men även nyare jazz/pop som Norah Jones och Adele.
Linda Berving är skolad violinist sedan barnsben och började utbilda sig på jazzsång i Göteborg.

Hon flyttade sedan vidare till London för att studera opera och idag jobbar hon med ett brett urval av musikstilar i olika projekt. L. Berving Productions startades 2011 för att kunna arbeta med olika musikstilar och projekt. Företaget producerar musikunderhållning och kulturevenemang.

"Musiken består av jazz, bossa och swing. Min pappa har berättat mycket om tiden då man dansade till swingband som Glen Miller and his orchestra och uppväxten på min farfars (Nils Berving) biograf Palladium i Skutskär. Där spelade släkten Berving till till stumfilmen. Det är lätt att få en romantiserad bild av den tiden före disco och datorer, men vem kan motstå att förtrollas av musik som Moonligt Serenade?"
– Linda Berving

 
^
I samarbete med:

United Stage, Live Nation, 2Entertain, Blixten & Co, MLP m.fl.