Lower East Manhattan Project
Genom att leta i jazzens rötter och låta det sammansvetsas med nya och gamla influenser så skapar LOWER EAST MANHATTAN PROJECT något som förvånar och överraskar publiken ofta genom att noga förklara vad de gör och att involvera publiken.

Kristian Kraftling (piano) har kommit hem från sin världsturné med "Dirty Loops", det har varit stora spelningar med massor av publik, de har besökt alla världsdelar utom Sydamerika. Nu sitter han på orkesterbalkongen i "Books of Mormon" på China Teatern. Med LOWER EAST MANHATTAN PROJECT får han möjligheten att experimentera med olika spännande uttryck.

Tobias Grenholm (kontrabas och trumpet) är en basist och trumpetare som spelat med de flesta svenska musikerna, både jazz och pop. Nu är han åter aktuell med schlagerfestivalens Loreen. Han är också musikproducent och studiomusiker. Som basist har han uppmärksammats med fina priser, bland annat "festivalens bästa basist" i Belgien, där vann han en fin basförstärkare som fortfarande är med på alla gig.

Erik Winqvist (sopransaxofon och sång) är sångare, skådespelare, saxofonist och flöjtist. Han träffade Kristian och Tobias när de just gått ut musikhögskolan i Stockholm. Därefter har de spelat tillsammans i olika konstellationer, mest på Riksteaterföreningar, Folkets Hus och i kyrkor. Läs recensioner på hemsidan.

 
^
I samarbete med:

United Stage, Live Nation, 2Entertain, Blixten & Co, MLP m.fl.