Man vill bli älskad
Man vill bli älskad är ett låtprogram av och med sångerskan Ulrika Borking. Med sig har hon musikern och sångaren Mats Granberg och det sjungs och berättas om människans jakt efter kärlek och vår längtan att få känna oss älskade.

Precis som rubriken anspelar är Hjalmar Söderbergs kända roman Doktor Glas en inspirationskälla. Söderberg trodde på "köttets lust och själens obotliga ensamhet" och i denna musikstund får vi med humor och värme möta låtar som får oss att flyga högt och lågt i kärlekens virrvarr. Musik blandas med ett kåserande mellansnack om det mänskliga behovet av kärlek och bekräftelse.

Repertoaren slingrar sig smidigt fram mellan låtskatter från Burt Bacharachs skafferi till hits av Michael Jackson, Beatles och Norah Jones, men även Bonnie Raitt och Dire Straits får vara med på ett hörn. Ja, som ni märker, det är en brokig blandning låtar som bjuds men allt vävs skickligt samman i njutbar musik, innerligt sväng och förhoppningsvis en och annan klokskap sagd mellan låtarna.

Temat är kärlek och längtan och du välkomnas att komma och lyssna - precis som du är! "Man vill bli älskad, i brist därpå beundrad, i brist därpå fruktad, i brist därpå avskydd och föraktad. Man vill ingiva människorna någon slags känsla. Själen ryser för tomrummet och vill kontakt till vad pris som helst" (Söderberg, 1905).


 
^
I samarbete med:

United Stage, Live Nation, 2Entertain, Blixten & Co, MLP m.fl.