Mikael Ramels Band Till Dej
Mikael Ramels "Vilken Skillnad" – första CD-albumet på 19 år!!!
Varför gör man en ny platta efter 19 år? (Jo, det var 1986 som LP:n "En för alla" gavs ut. Efter den gjordes visserligen en specialutgåva vid namn "Rambalaja" baserad på en radioinspelning i Örebro år 2000. Den gavs ut i endast 200 ex. Jag räknar den inte eftersom den inte var en studioproduktion i vanlig bemärkelse.)
Tankarna på en riktig produktion föddes i samband med ett par reunions och revival spelningar år 2003. Plötsligt skulle den så kallade prog-tiden fokuseras och det blev ihopsamlingar av gamla musikerkompisar för ny och gammal publik. Jag kunde inte föreställa mig att det skulle bli så kul. Så uppskattat. Och så mer-smakande.
Då vi spelade på Mosebacke 030519 fanns en musiker i publiken som sedan kom och hälsade på mig. Hans namn var Mats Öberg. Det blev kontakt vid första öronkastet (Mats är blind). Hans musikalitet och kunskaper var ofattbara. Han kunde – som ingen musiker jag tidigare stött på – spela alla mina gamla låtar från 1970-talet. Med känsla och med detaljer jag själv glömt bort. Han kunde till och med återge de baklängeseffekter jag broderade en del alster med på sin klaviatur.
Det är inget snack! Mats fick igång mig och det har kanske aldrig varit så roligt att spela in musik som denna gång.
"Vilken Skillnad" består av tre sounds: Några låtar är inspelade endast med Mats Öberg och mig. Några andra är inspelade med Flying Food Circus-bandet från Uppsala (delar av före detta "Samla mammas manna") – samma gäng jag spelade med under nämnda reunion på t ex Mosebacke. Ytterligare några låtar är påbörjade inspelningar från 1990-talet som blev lagda på hylla – och nu – med Mats hjälp, nerplockade och uppfräschade. "Leve Livet" är en sådan låt.
Kenny Håkansson - gitarr och still going strong med bland annat "Kebnekajse"
Göran Lagerberg - bas. Spelat med Tages ( 60-tal), med bl a Mikael Ramel ( 70-tal) och med Egba mm ( 80-tal)
Mats Öberg - klaviaturer och sång.Supermusikant som spelat med bla Frank Zappa, Ale Möller band m fl m fl
Benna Sörman - trummor har ett förflutet som trummis bakom bland andra Magnus Uggla
Mikael Ramel - gitarr och sång har hörts på 10-talet egna produktioner, samt exempelvis Fläsket Brinner och med pappa Povel då, syster Lotta nu

 
^
I samarbete med:

United Stage, Live Nation, 2Entertain, Blixten & Co, MLP m.fl.