Mooahs Peach
mooah's peach började som ett snackprojekt bland några av Linköpings musiker som började tröttna på den mera traditionella coversvängen, tyckte vi spelat "sommarnatt" och "have you ever seen the rain" för många gånger.

Vi grävde igenom våra skivsamlingar, fast beslutna att hitta låtar vi gillade oavsett om de passade för den eller den krogen, eller den stilen. När vi sen tittade över vad vi fått ihop var det en ganska osannolik spretig blandning. När vi försökte göra verklighet av vår "vi-spelar-bara-det-vi-gillar-idé" blev vi lyckligt överraskade av vad vi hörde. Äntligen någonstans att spela sånt vi verkligen gillar, men som inte fått plats i mera nishade bands repor! Å så skönt att få vara hänsynslös mot publiken ;-)

Under en kväll med mp kan du drabbas av toner lånade från Springsteen, Dr John, CCR, Allen Toussaint, Delbert Mcclinton, John Mayer, Neil Young, Greatful Dead, Eric Clapton, Eddie Cochran, Elvis, Beatles, Little Feat, m fl.

Som coverband vill vi inte försöka efterlikna originalen. Vi gör istället låtarna som vi vill ha dem.
mooah's peach spelar den musik Du inte visste att Du ville höra!

Dessutom är vi glada för utmaningar av typen "kan ni vara mitt band" från sångare och andra musiker. Vi har hittills gjort sådana insatser bakom Magnus Bäcklund, Mitch Hiller och Kalle Sellbrink.

I grunden är vi en klassisk rocktrio men fyller på med keyboard, backing vocals mm efter behov.


 
^
I samarbete med:

United Stage, Live Nation, 2Entertain, Blixten & Co, MLP m.fl.