Odd Hagel
Ta lite blues, en del rock och så lite pop, och där har ni Odd Hagel. Odd är mannen som går sina egna vägar, lyssnar gärna på folks åsikter och goda råd, men i slutänden gör precis som han själv vill. "Det ordnar sig alltid" är en väl använd mening i Odds tänkande, och kanske har han rätt. Han har alltid varit en rastlös själ och är därmed alltid på väg. Men inom musiken och låtskrivandet står det klart att han nu har hittat hem.

Odd Hagel är bosatt i Långasjö utanför Emmaboda. Han föddes 1966 i Växjö. 1968 gick hans far bort i en svår njursjukdom och Odd flyttade med sin mor hem till hennes hemort "Skutskär" utanför Gävle, där han växte upp och gick i skolan. Efter skoltiden flyttade han i tidiga år till Kungälv, där han arbetade och bodde i ett års tid. Under åren har han sedan pendlat mellan att bo i Småland och Uppland, men är nu tillbaka i småland sedan många år. Han hade tidigare bandet "The Raz" som lades ner 2004. Fram till hösten 2006 har han haft ett uppehåll från musiken men nu kommit tillbaka med besked.

Hösten 2007 släppte han en singel med låtarna "I Refuse To See Your Grave" och "The Harder I Try". Sedan planerades ett album och förslag på att plattan skulle bli på svenska togs upp av producent och familj, vilket visade sig vara en mycket god idé. Pennan glödde och Odd sprudlade av textideér. I vår och sommar har han med endast tre personer på scen kört en miniturné med sina nya svenska låtar inför det kommande albumet, och genom denna fått mycket god respons. Plattan med en blandning av blues, rock och pop är rätt igenom intressant. Där händer saker och ingen låt är den andra lik. Med andra ord, en bred platta som tål att lyssnas på om och om igen.


 
^
I samarbete med:

United Stage, Live Nation, 2Entertain, Blixten & Co, MLP m.fl.