Rickard Malmsten
Rickard Malmsten har bott och arbetat som musiker samt tonsättare i 5 kontinenter. Detta inkluderar Europa, Nordamerika, Australien, Sydamerika och Asien där han var verksam i 12 år i Hong Kong mellan 2001-2013. Rickards konstnärskap inkluderar kompositioner för solo bas, små ensembler samt musik för TV/Filmer med inställningar från modern experimentell jazz till rock pop och klassiskt.

Förutom att vara en basist och kompositör har Rickard också deltagit i den akademiska arenan som en musik- pedagog. Vid 23 års ålder var han den yngste läraren vid universitetet i Costa Rica. Han har även haft musikföreläsningar över hela världen som representant för Warwick basar och förstärkare.

Rickard har under åren varit välsignad att spela med en anmärkningsvärd samling av musiker som Larry Coryell, Scott Henderson, Bob Moses, Roy Hargrove, David Kikoski, Dennis Chambers, BeatleJazz, Uri Caine och några av våra svenska stjärnor som Magnus Lindgren, Roger Pontare, Claes Janson, Patrik Isaksson, Claes Jansson, Erik Söderlind, Max Schults, Rigmor Gustafsson, Ulf Wakenius, Anders Bergcrantz och Nils Landgren.

Rickard är grundaren till Vösu International Jazz Festival som är en Svensk –Baltisk festival i Estland . Rickard har uppträtt på över 50 stora festivaler i 5 kontinenter med olika uppsättningar och konstellationer. Rickard var ansvarig för Jazzen på Naxos Skivbolag och har komponerat både sitt Fotbollslag Landskrona BoIS och sin hemstad Landskronas officiella hymner som han fick en hedersutmärkelse tilldelad utav Sveriges Rikes Kung Carl XVI Gustaf.


 
^
I samarbete med:

United Stage, Live Nation, 2Entertain, Blixten & Co, MLP m.fl.