Samuel Ljungblad
Samuel har etablerat sig som en av Sveriges största artister i Soul-genren, och med det nya albumet går han tillbaka till rötterna. "Vi kände att vi på alla sätt i inspelningen ville närma oss den musik som hela tiden varit min stora inspirationskälla, och hela den här produktionen har varit en fantastisk resa för alla inblandade", säger Samuel.

Albumet har en mängd influenser, men Stevie Wonder, Marvin Gaye, Ray Charles och Donny Hathaway är sångare som alla gett intryck på både Samuels sånger och uttryck.

Precis som Samuels två tidigare album är No. 3. producerat av Stefan Olsson, och Samuel har tagit hjälp av flera av sina goda vänner. Nämnas kan bland annat Martin Johnsson (Blacknuss, James Morrisson), Thobias Gabrielsson (Timbuktu, Nils Landgren, Lisa Nilsson), David Lindvall (Erik Gadd, Loney Dear, Electric Banana Band), Anders Hedlund (Robyn, Veronica Maggio, Kaah), Glenn Scott (James Morrisson, Craig David, Heather Nova), Putte Nelsson (Carola, Christian Walz, James Ingram) med flera.

Samuel har en lång karriär som sångare, och han har under sin karriär arbetat i fyra säsonger som hussångare i "Let´s Dance" där han blivit en bekant röst för hela svenska folket.

Han har också samarbetat med ett fl ertal artister, bland annat Carola, Tommy Nilsson, Mikael Rickfors,
Kurt Nielsen, Blacknuss med flera.

2009 deltog han i ett bejublat framträdande på "Så skall det låta", och lyckades i och med sin prestation
där bli framröstad som den artist svenska folket helst ville återse kommande säsong, och återkommer därför
våren 2010 i ett nytt avsnitt.


 
^
I samarbete med:

United Stage, Live Nation, 2Entertain, Blixten & Co, MLP m.fl.