Siena Root
  • Siena Root
  • Siena Root
2004. Den digitala revolutionen stod i full blom och mp3-formatet var den rådande normen. Samtidigt hade det i slutet av nittiotalet poppat upp band som anammade riktig klassisk rock. Siena Root var ett av dessa. När vissa tyckte det var en kul grej att göra en vinylsingel så släppte Siena Root sin hundra procent analogt producerade debutplatta, givetvis som en dubbel LP. Allt annat var otänkbart! Idag är gamla vinylspelare var mans egendom och Siena Root betraktas som ett av pionjärbanden inom retrorocken.

Samma lynne visade sig även på scenen. Medan andra band pysslade med multieffekter och laptops, släpade Siena Root med sig äkta hammondorglar och gigantiska baskaggar på turné. När det 2009 skulle spelas in en liveplatta, följde t.o.m. en 16-kanals rullbandare med - komplett med otaliga mikrofoner, preamps och en stackars ljudtekniker med uppgift att få ihop allt. Lägg sedan till ett antal episka rockdängor, några sköna gästartister med ovanliga instrument och ibland en eldshow bakom trumsetet... ja, ni fattar; kompromiss är ett ord som Siena Root inte kan stava till!

Få band kan rakryggat kalla sig så trogna den gamla skolan och på samma gång lyckas med att vara nyskapande i sin musik. Pionjärerna Siena Root drivs av sin passion och hängivenhet, och är nu redo att underteckna ett nytt kapitel i rockhistorien.

MEDLEMMAR
Sam Riffer
Love Forsberg
Jonas Åhlén
Errka Petersson
Matte Gustavsson.


 
^
I samarbete med:

United Stage, Live Nation, 2Entertain, Blixten & Co, MLP m.fl.