Stiko-Per
Stiko Per Larsson presenterar 2013 års Vandringsturné: Skanör-Leksand 3 maj - 8 juni.
Med sig på resan har Stiko i år bjudit med ett antal gästartister. Den första vi kan avslöja redan nu är Nikola Sarcevic (Millencolin)

Den 8 januari släpper han dessutom första singeln "Zombien föds" från kommande albumet " Järnbärarland" som släpps den 9 april.

1,2 miljoner steg och 37 spelningar till förmån för SOS Barnbyar och deras arbete för de mest utsatta barnen i Ukraina.

En tanke kan dyka upp, leka runt i ditt huvud en stund, bara för att sedan försvinna igen. Eller så fastnar den, blir till verklighet och får sedan chans att växa och leva vidare år efter år.

En sådan tanke var Vandringsturnén.
En enkel idé våren 2007, om att vandra den legendomspunna "Dalkarsvägen" till Stockholm växte till något mycket mera.

Stiko Per Larsson har under de sex år som passerat bokstavligen gått på turné genom skog och mark, följt gamla landsvägar och nedlagda järnvägsvallar varje vår. Genom att vandra några mil per dag och sedan varje kväll stanna för en konsert så har Stiko visat att vardagen kan bytas mot äventyr, bara genom att knyta skorna och börja gå.

2011 gick turnén i mål i Köpenhamn. 2012 gick rutten från norska Trondheim till Stockholm, 40 konserter på 36 dagar. Insamlingsmålet nåddes med råge och över 80 000 kronor kunde skickas till SOS Barnbyar. Turnén hade totalt en publik på över 9 000 personer som såg en konsert antingen live eller livestreamat via hemsidan. (vandringsturnen.se)

Nu är det dags för nya steg. Med start den 3 maj kommer Stiko vandra från Skanör till Leksand, från en av Sveriges sydligaste hamnar till hjärtat av Dalarna. 37 dagar senare, den 8 juni ska han vara framme vid sitt slutmål och då kommer Stiko att ha gått lågt räknat 920000 meter, eller om man så vill: 1,2 miljoner steg.
Stiko Per Larsson är också nominerad till "Årets Äventyrare" i Sverige 2012.

Vinnaren avslöjas i mars 2013 men bara att vara nominerad och få vara med i diskussioner som i vanliga fall mest handlar om bergsklättrare, extremskidåkare och andra äventyrare som gjort avtryck runt om i världen är en stor ära och något Stiko aldrig väntat sig.

För att markera starten på det nya året kommer Stiko den 9 januari att släppa singeln "Zombien föds", ett första smakprov från det kommande fjärde albumet "Järnbärarland".
Med sig på resan har Stiko i år bjudit med ett litet antal gästartister.

Den första avslöjar vi redan nu:
Nikola Sarcevic har med sitt band Millencolin rest runt världen och sett konsertpubliken i ögonen från hundratals scener. Nu väntar ett annat äventyr.
När Stiko och Nikola i somras för första gången träffades på en festival i Sala så dröjde det inte många minuter innan det stod klart att Nikola var en självskriven gästartist på Vandringsturnén 2013.
Nikola, som under våren också släpper sitt tredje soloalbum, kommer vara gästa vandringsturnén i ca 30 mil. Han startar i Göteborg 18 maj och avslutar i Örebro den 28 maj.

Prel Turnéplan, vandringsturnén 2013
3 maj Skanör
4 maj Malmö
5 maj Lund
6 maj Landskrona
7 maj Helsingborg
8 maj Ängelholm
9 maj Båstad
10 maj Halmstad
11 maj Halmstad
12 maj Harplinge
13 maj Falkenberg
14 maj Varberg
15 maj Frillesås
16 maj Kungsbacka
17 maj Göteborg
18 maj Göteborg
19 maj Lerum
20 maj Alingsås
21 maj Herrljunga
22 maj Falköping
23 maj Skövde
24 maj Töreboda
25 maj Hova
26 maj Laxå
27 maj Hallsberg
28 maj Örebro
29 maj Örebro
30 maj Arboga
31 maj Köping
1 juni Kolbäck/Hallstahammar
2 juni Virsbo
3 juni Norberg
4 juni Hedemora
5 juni Säter
6 juni Borlänge
7 juni Djurås
8 juni Leksand


 
^
I samarbete med:

United Stage, Live Nation, 2Entertain, Blixten & Co, MLP m.fl.