The Villainy
The Villainy hade bubblat under ytan redan 2012 men bröt inte igenom förrän året efter då sångaren och låtskrivaren Ted Morris hade hunnit färdigställa och släppa sitt andra soloalbum. Bandet, som tagit inspiration till sitt namn från 1200-tals dikten O Fortuna, består av Henrik Palm, Fredrik Nilsson, Ted Morris och Marcus Carter.

Med ett sound som tycks vara väl upplyst i mitten av rummet men mystiskt mörkt i hörnen har The Villainy snabbt krusat det digitala vattnet och fått rikligt med uppmärksamhet. Bandet blev bland annat valt som "Fresh Fave" av högt ansedda musikbloggen "Fresh On The Net", en blogg direkt anknuten till BBC Radio i Storbritannien.

Under våren kommer The Villainy genomföra spelningar i Sverige, Finland och Storbritannien samtidigt som de kommer att fortsätta arbetet med att färdigställa sitt debutalbum som är planerat att släppas senare i år.

"Här finns de fem låtar på en ep eller i digital form som sakta arbetar sig fram mot mitt hjärta som också stiger upp mot min hjärna.Just nu lever musiken ett häftigt omskakande liv med fina sånger, bra melodier och en finstämd sångare som tar upp tonerna på ett för mig snyggt och begåvat sätt. Musiken är stabil pop med rak motorväg mot vackra landskap som jag reser med för att hänga på The Villainy porsche, när den far iväg mot de musikaliska höjder jag tycker de befinner sig på . En klar och härlig musikalisk överraskning."
Micheles Kindh. www.blaskan.nu

"The Villainy heter ett relativt nystartat band med medlemmar från Sverige och England. Fyra låtar har de hittills lagt upp som ljuder av storslagen pop med ett trevligt dynamiskt sound och bra sång."
Pär Berglund. Meadow Music: meadowmusic.se/blog/2013/12...


 
^
I samarbete med:

United Stage, Live Nation, 2Entertain, Blixten & Co, MLP m.fl.