Tyrolerkapellet Blåsningen
Tyrolerkapellet Blåsningen är det rätta bandet för gemytlig Tyrolerunderhållning vid oktoberfester, men även vid fester av mer strikt karaktär, ex. bröllop, invigningar – jubileer, vårfester, kick-offs, och evenemang av skiftande karaktär.

På pubbar spelar vi i lederhosen och repertoaren är då lite Tyrolsk, Bayersk. Vi spelar och sjunger de klassiska låtarna som Ein Prosit eller Trink, Trink brüderlein…, och publiken sjunger med.

Messingsorkestern Blåsningen är vårt ursprungliga namn. Vi framträder i gamla stiliga medaljprydda militäruniformer där det krävs en striktare stil.
Varför skall ni välja vårt band till er fest?
Jo, därför att vi är annorlunda såväl i spelstil som vid framförande.

Vi är en s.k. "brunnsorkester", och ett av Sveriges få kultband av denna typ. Vi spelar dåtidens svenska popmusik och många gamla örhängen finns i vår repertoar. För invigningar och jubileer där det krävs lite "pompa och ståt" har vi vår klassiska repertoar samt de välkända marscherna.

Bredden i vår musikstil gör att vi kan ta spelningar av seriös strikt karaktär såväl som glada fester där det krävs att vi "drar järnet" och spelar lite New Orleansorienterad gladjazz.

Fanfarer på långa ess-trumpeter är en av våra specialiteter. Pampigt och mycket uppskattat av såväl jubilaren som publik.
Ofta på Råsunda, Globen, Stadion, Kungsträdgården eller idrottshallar, men även till invigningar, jubileer och bröllop.

Vad kostar vi? Inte mycket, vi tycker det är kul att spela.
Ring så kommer vi överens om ett rimligt pris såväl för er som för oss.

Behöver ni ett storband?
Kontakta då Blåsette Big Band!


 
^
I samarbete med:

United Stage, Live Nation, 2Entertain, Blixten & Co, MLP m.fl.