Velvet
Velvet, Jenny Petterson, är född och uppvuxen i Helsingborg. Hon flyttade till Stockholm 1993 för att studera på Balettakademin.

Under de år som Jenny utbildade sig till professionell dansare jobbade hon på Wallmans. Det var där hon började prioritera sången som sedan kom att ta över allt. Efter fem år på Wallmans, som var en jättebra skola, åkte hon ut på sin första sommarturné med Magnus Uggla som körsångerska och dansare. Därefter åkte hon ut på promotionturné i Europa med Jessica Folcker. År 2000 började Jenny sjunga i ett husband på nattklubben "Blue Moon Bar", och där står hon fortfarande på scenen ibland då det är något av det roligaste hon vet.

Velvet har körat med artister som Carola, Lena PH, E-Type, Markoolio, Meatloaf, Sanne Salomonsen, Orup etc. Att jobba med de stora artisterna har gjort henne mer rutinerad än de flesta. Hon har varit med i Melodifestivalssammanhang och körat bakom olika artister i sammanlagt fem år varav de senaste tre åren som fast medlem i festivalens huskör. Under våren 2005 medverkade hon i arton nummer totalt, både med koreografi och kör-arrangemang. Att koordinera och producera många nummer har gett henne ytterligare erfarenhet. Hennes vana som dansare och koreograf ledde till jobbet som showproducent för tre julgalor som hon var med och satte upp under 2004. Dessa arrangerades i Stockholm och Karlstad. Därutöver var hon med och producerade "Joe Labero´s Christmas Show" som turnerade i flertalet städer under samma år.

Velvet älskar att framträda på scen. För en född stjärna finns inget bättre...


 
^
I samarbete med:

United Stage, Live Nation, 2Entertain, Blixten & Co, MLP m.fl.