Reuter sökte till scenskolan redan som 17-åring, men kom inte in. Under en period arbetade hon med utvecklingsstörda, som hemsamarit och restaurangbiträde. När hon vid 24 års ålder gjorde ett nytt inträdesprov till scenskolan kom hon in. Efter en treårig utbildning vid Scenskolan i Göteborg 19761979 kom hon till Östgötateatern i Norrköping innan hon blev engagerad vid tv-teaterensemblen. Hon debuterade i komediserien Skyll inte på mig 1978 med bland andra Magnus Härenstam och Brasse Brännström. Hennes komiska begåvning upptäcktes redan i början av 1980-talet när hon gjorde sketcher i TV-program som Razzel, Nöjesmassakern och senare Nöjeskompaniet. Hennes första större filmroll var i Kjell Sundvalls debutfilm Lyckans ost 1983.

För den breda publiken blev Suzanne Reuter välkänd genom humorserien Lorry 1992 och 1995. Rollen som redardottern Renate Dahlén i den populära såpan Rederiet hjälpte till att etablera Suzanne Reuter än mer hos svenska folket. Riktigt folkkär blev hon genom tv-serien Svensson Svensson 1994 och 1996. Serien återkom med nyinspelade avsnitt 2007 och 2008.

Reuter har även haft framgångar på teaterscenen, hon har arbetat både på Dramaten och på Stockholms olika privatteaterscener. Hon har haft framträdande roller i flera sängkammarfarser med bland andra Robert Gustafsson, här kan nämnas långkörare som Hotelliggaren på Chinateatern, Maken till fruar på Oscarsteatern och musikalen Rivierans guldgossar på Cirkus. Hon belönades med Guldmasken för sin rollprestation i scenversionen av Svensson Svensson 1999 och tilldelades Svenska Dagbladets Poppepris 2000 för sin känsla för humor och timing i repliken. Sommaren 2008 medverkade hon i farsen Lånta fjädrar i Kalmar, regi Stefan Ekman.

Reuter var tidigare gift med Tomas Pontén, som hon skildes från 2000. År 2004 gick Reuter ut offentligt med att hon var nykter alkoholist[1].
Från hösten 2008 medverkar hon i pjäsen Blommor av stål på Vasateatern i Stockholm tillsammans med Pernilla August, Melinda Kinnaman, Gunilla Nyroos, Cecilia Nilsson och Linda Ulvaeus.