Ewert Ljusberg
Den siste av de stora berättarna och vistolkarna, som vet hur man trollbinder och fängslar en publik. Låt dig hänföras av hans otroliga förmåga att fylla en scen och röra vid publikens hjärtan.


Själv kallar han sig visbrytare och dunderhållare. Han har varit med allt sedan visvågen drog fram över Sverige med Cornelis Vreeswijk och Fred Åkerström. Nu är bara han kvar av de stora. Vi kan utlova en föreställning som inte lämnar någon oberörd.


Hans föreställning ”Hårda bud och bitter frukt” bygger på våra dramatiska dikter och sånger ur den svenska dikt- och visskatten.


För den som vill ha en meritförteckning kan nämnas att han började med att få priset som årets överraskning vid Visfestivalen i Västervik redan 1971. Sedan har han fått flera fina utmärkelser: Ulf Peder Olrogstipendiet, Ferlinstipendiet, Fred Åkerströmstipendiet, Cornelis Vreeswijkstipendiet och flera andra. Allt detta för hans gärning att föra den svenska poesi- och visskatten ut till en hänförd publik. Vi blev roade av hans historieberättande under 13 år i SVT:s mycket populära program ”Har du hört den förut?” som han gjorde tillsammans med Margareta Kjellberg.


Att han kan ”ta en publik” bevisar han verkligen när han i egenskap av Jämtlands president håller tal till en publik bestående av 25.000 festglada besökare på Storsjöyran vid tolvslaget sista lördagen i juli varje år.

^
I samarbete med:

United Stage, Live Nation, 2Entertain, Blixten & Co, MLP m.fl.