Norrbottniskt vindpinad och frostbiten urskogsmetal med storslagna allsångs-refränger. Kraften från power och thrash blandat med tyngden och djupet från tech och death. En del ex-Raubtier och en del Duskfall.

Där har ni receptet till Kallfront, bandet från Haparanda, Kalix och Luleå, aktuella med nya singeln ”Från himlen till helvetet”.

Kallfront startades 2019 av Hussni Mörsare och Patrick Forlund med idén att ge Hussnis svenskspråkiga texter och melodiösa hookar en lika emotionell som explosiv backdrop.
Efter en tid rekryterades Pehr Andersson och Max Bergström som hårdför rytmsektion och tillsammans med Forlunds blytunga riff föll bitarna snabbt på plats.
Materialet kändes rått och äkta. Både ångestladdat och medryckande, format av kärvheten och isolationen i det karga landskapet. Låtar om en existens i en bortglömd marginal.

Första EP:n ”Malström” släpptes 2022 via Pär Hulkoffs etikett Faravid Recordings. I början av 2024 släpptes singeln ”Utopia” på egen label och nu kom ”Från himlen till helvetet”, utgiven i samarbete med BD Pop/DigiNorth.