Turbotits

Id: 12799

Turbotits
Turbotits är en helkvinnlig powertrio från Karlstad som ger dig de bästa hitsen från 80-talet med inställningen: Harder, better, faster, stronger!

På repertoaren återfinns odödliga popklassiker från band som Bananarama, Eurythmics, Belinda Carlisle, Fleetwood Mac, Billy Joel, Prince, Kim Carnes, The Bangles, Madonna, Kim Wilde, A-ha, The Buggles, Whitesnake, Ultravox, Wax och många fler.

Det bjuds nostalgi och neonskimmer från de sprayfyllda pudelrockfrillornas årtionde, en epok i rockhistorien med extra allt. Axelvaddar, amerikanska maktkampsintriger på bästa sändningstid, Tracks med Kaj Kindwall, knip med Susanne Lanefeldt, charader med Lennarth Swahn, nyrika finansvalpar och deras yuppienallar samt världens bästa popmusik. Åsa, Jolene och Marlene heter bandmedlemmarna och sättningen är bas, trummor och elgitarr.

Alla i bandet sjunger och stämsången är en central del av Turbotits arrangemang. Bandmedlemmarna har varit verksamma i olika musikaliska projekt de senaste 20 åren och har därför en gerdigen erfarenhet, en självklar pondus och ett ödmjukt jävlar-anamma som smittar av sig. Turbotits är ett unikt band med en noggrant genomarbetad och nischad repertoar och den musikaliska kvalitéten kommer alltid i första hand, därefter sätts fokus på yta, flärd och bjudchampange.

Trots att scenkläderna är glittriga och rosa så har bandmedlemmarna mycket skinn på näsan och förutom det rent musikaliska så behärskar dessa tjejer även all teknik som behövs för att styra upp en spelning. Eget ljud och ljus finnes samt F-skatt.
^