Anders Anton Trio Taube (Evert Taube)

Id: 15895

Anders Anton Trio Taube (Evert Taube)
”Evert Taube´s musik ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Skulle jag bara få välja en musik att sjunga och spela skulle det bli Taube. Text och musik är så sammanvävda att inte ett ord, inte ton kan ändras – allt är så perfekt som det är skapat från början. Taube är ursvensk på samma gång som han är osvensk. Han räds inte de stora känslorna, ber inte om ursäkt för breda och flödiga penseldrag om kärlek, natur, glädje och sorg. Detta vill jag förmedla till min publik, få dom att ryckas med i fantastiska sjömanshistorier, ljuva kärleksvalser och målande naturbeskrivningar. Välkommen till en musikalisk värld utan motstycke i Sverige, ja i hela Norden!”

Anders Anton Trio Taube spelar musik av Evert Taube i egna arrangemang. Vi spelar på konserter och kulturarrangemang över hela Sverige och i Skandinavien.

ANDERS ANTON sång och gitarr.
Anders växte upp när svensk visa var het under 1960-talet med artister som Fred Åkerström och Cornelis Vreeswijk. Dessa influenser bär han med sig som uttolkare av den svenska visskatten.

LELO NIKA JR accordion.
Lelo har rötterna i romsk musik. Han har bl.a spelat som solist på Folkoperan i Stockholm i föreställningen ”Förklädd Gud” som i en ny tappning har inslag av världsmusik.

JESPER NORDBERG kontrabas.
Jesper är även pianist, med jazz som inriktning, men kontrabas är hans huvudinstrument. Jesper studerar för närvarande jazz på Rytmisk Musikkonservatorium, Köpenhamn.
^