ANDERS F. RÖNNBLOM
ANDERS F RÖNNBLOM tillhör en av veteranerna inom Svensk Rockmusik, med ett 30-tal skivor i bagaget, varav de första spelades in i mitten av 60-talet.
Men redan 1959, 13 år gammal, hade han med Genua Skiffle Group gjort en lackskiva för 25 kronor, med bl.a. coverversioner av Diana och What Youve Done To Me.
1964 spelades hans första egna kompositioner in.
1966 kom hans första singel under gruppnamnet Anders & Nicko.
1971 kom hans första LP under eget namn, Din Barndom Skall Aldrig Dö, och sedan dess har de mest uppskattade skivorna hetat Ramlösa Kvarn, Komedia, En Tripp Nerför Tarschan Boulevard, och Rapport Från Ett Kallt Fosterland.
De mest framgångsrika låtarna har varit Jag Kysste Henne Våldsamt, Europa Brinner, och Det Är Inte Snön Som Faller alla från tidigt 80-tal, vilken var den tid då Anders F turnerade som mest.
Under 1989-1991 arbetade Anders F med gruppkonceptet Bravado Bravado, och trots en ganska låg profil under resten av 90-talet vad det gäller skivutgivning, så har han gjort sporadiska framträdanden på festivaler och mindre musikklubbar, dels som duo med producenten och gitarristen Peter R Ericson, och dels med grupp.
1994 hette skivan Caviar Pizza och 1997 kom specialprojektet, Incredible Gretsch Brothers, delat med Peter R Ericson.
Uppföljaren till Caviar Pizza fick titeln Dom Automatiska Undrens Tid Är Förbi och släpptes under våren 2004.
Hösten 2004 var det så dags för Anders F:s stora F-BOX, hans samlade skivproduktion, med över 250 låtar och dessutom ett stort antal bonusspår.
Våren 2006 släpptes dubbel-CD:n Live Från Den Mixade Zonen. Anders F:s första liveinspelning under den 40-åriga musikkarriären.

Betraktad som en av rocksveriges största kultfigurer har Rönnblom alltid valt att försöka verka inifrån skuggorna. Underground. Oberoende. Ett sätt att alltid vara på väg.
Under 70-talet var han en av Sveriges första singer-songwriters. Under 80-talet kallades han för Sveriges bäste rockpoet. Under 90-talet jämfördes han med Dylan och Cohen.
Numera leder han ett band som av lyriska recensenter beskrivs som en blandning mellan Grateful Dead och Crazy Horse.

ANDERS F RÖNNBLOM BAND består av fyra riktiga veteraner inom svensk rockmusik: Förutom Anders F, även Peter R Ericson, en gång medlem i proggruppen Mobben, gitarrist, låtskrivare och producent som bl.a. har jobbat med Monica Zetterlund och Cornelis Vreeswijk. Björn Aggemyr, bassist, en gång medlem i Råg i Ryggen ett av Sveriges allra första hårdrockband. Björn Rothstein, trummis, en gång medlem i symfonirockbandet Miklagård.

INCREDIBLE GRETSCH BROTHERS är Anders F och Peter R:s lilla duoprojekt som startade i och med plattan och TV-dokumentären The Incredible Gretsch Brothers, 1997. Tillsammans gör de avskalade versioner av sina respektive låtar, med sång och två gitarrer både akustiskt och elektriskt.

Parallellt med musiken har Anders F också hållit igång en verksamhet som grafisk formgivare och bildkonstnär, och under14 år (1991-2004) även varit förläggare och redaktör för den internationella konsttidningen EFX Art & Design.
Anders F Rönnblom är en av grundarna till den digitala konstutställningen Digital Hall Of Fame, och har ställt ut och föreläst om digital konst och design i USA, Japan och ett flertal länder i Europa.
Som medförfattare till de uppmärksammade böckerna Metalheart och Metalheart is Movement har Anders F också blivit uppmärksammad inom området avancerad digital konst och grafisk form.

^
I samarbete med:

United Stage, Live Nation, 2Entertain, Blixten & Co, MLP m.fl.