Anders Lundin

Id: 4474

Anders Lundin
Anders Lundin, född 8 september 1958[1], är en svensk TV-programledare, komiker och textförfattare. Lundin växte upp i Farsta i Stockholms län och är utbildad på Dramatiska institutets radioproducentlinje. Han är gift med sångerskan Kerstin Ryhed Lundin.

Lundin var programledare för humorprogrammet Glädjetåget på Sveriges Radio P3 1990–1993 [2]. Sen var han programledare för TV-fiaskot Sverige-Sovjet 1996, innan det stora genombrottet kom 1999. Då var han programledare för svenska Melodifestivalen och programledare för Expedition: Robinson (1999–2004). Året efter fick han vara värd för Eurovision Song Contest 2000 tillsammans med Kattis Ahlström. Han började som programledare för Allsång på Skansen i slutet av säsongen 2003. Sedan 2004 är han den ordinarie programledaren för Allsång på Skansen. Han har även medverkat i Björnes magasin, Bullen och andra barnprogram och är en del av komikergänget R.E.A..

Lundin har även skrivit sånger ihop med Lars In de Betou, som utgivits bland annat under titeln Känsliga bitar och sänts som musikvideor i Sveriges Television. Lundin skrev texterna, medan In de Betou stod för musiken. En av de mer kända låtarna, Nöjd, har ofta varit med i barnprogram och även på allsången.
I mars 2009 släppte Anders Lundin sitt debutalbum där han framför egna sånger. Första singeln "Nåt Riktigt Fint Till Dig" släpptes i december 2008.
^