Andreas Galle

Id: 8747

Andreas Galle
Hej på er,
Andreas Galle heter jag.
Jag tolkar Cornelis, Bellman, Taube och Allan Edvall och sjunger även egna visor. Sen har jag ett Thåström tribute band, samt ett med svenska 70-tals klassiker och även ett konsept med 60-70 tals rock, om önskemål finnes kan jag även blanda alla kategorier.

Har varit med på två Cornelis tävlingar i Stockholm blev först tvåa sedan vann jag och det tog mej till den årliga Cornelisdagen på Mosebacke.
Jag har släppt tre st egna skivor och en cornelis bellman platta, mina egna låtar tog mej till Västerviks Visfestival där jag spelat ett par gånger.
Jag har mottagit ett svensk-finskt kulturstipendie som gav oss en findlands turne och kulturstipendiet för norra Dalsland.

Jag har spelats en del i radio framför allt i västra Sverige men även rikstäckande.

Har kompat och körat artister som Totta, Torsten Flink, Regina Lund, Jack W, och varit förband åt såna som Lars Winnerbäck, Peps, Ronander, Tommy Nilsson, Stefan sundström, Viktoria Tolstoy, Demian, Roffe wickström mm Ställen jag bla har spelat på är Nalen, Mose backe, Västerviksvisfestivalen, Jössejazzen i Arvika, Mönsters bluesfest, Dalarö strand hotell, Kristinehåvs malm gård på Söder.

Min nuvarande pianist Ray-Ove Carlen och saxofonist Dick Karlsson spelar till vardags med Robban Broberg, och gitarristen Torbjörn Carlsson brukar spela med Björn J-son och Ted Ström, och ibland brukar trummisen Dan Magnusson hänga på han spelar annars med Sea Sick Steve och Jon Paul Jones från forna Led Zepperlin.
Vi är ett trevligt gäng som är lätta och ha att göra med vi åker runt med allt från 2-6 pers efter önskemål.
^