Andrew Boyle

Id: 8202

Andrew Boyle
Andrew kommer från Skottlands vackra huvudstad Edinburgh. Där började han sin musikaliska bana med att spela trummor i olika band. På den tiden fanns inga diskotek så det var bara livemusik som gällde. Andrew och hans band var husband i en av danslokalerna utanför Edinburg. De spelade som förband åt de artister som låg på listorna. Kinks, Dave Edmunds, Eric Clapton, The Free, Alex Harvey för att bara nämna några.

Med tiden började Andrew turnera runt bland de olika klubbarna i Storbritannien som sångare och entertainer. Klubbarna hade en högre klass och repertoaren mer mogen. Det var smoking och Frank Sinatra som gällde.

En period bodde Andrew i Belgien och spelade som gatumusiker ihop med en medlem från bandet ELO. De gjorde stor succé för de var lite annorlunda.

Under tiden Andrew har bott i Sverige har han blivit mycket omtyckt som artist på hotell och pubar - inte bara i Skandinavien utan hela Europa. Flera av engagemangen på sista tiden har varit på välkända och populära pubar i Köpenhamn och Berlin. Han är en rutinerad After-Ski artist och har spelat mycket i både svenska och norska fjällen under vintersäsongerna. Han har genom åren blivit mycket omtyckt som underhållare på Finlandsbåtarna och Englandsbåtarna och har nästan enbart varit engagerad på de sistnämnda på senaste tiden.
^