ANNA BLOMBERG

Id: 10948

ANNA BLOMBERG
Anna Blomberg, född 20 maj 1972 i Göteborg, är en svensk skådespelerska som för en bredare publik slog igenom i TV-serien Kvarteret Skatan, med bland annat med figurerna Kristina (tillsammans med Ulf (David Batra)), Kåta Gun och Carita i husvagnen.

Dessförinnan har hon bland annat haft entimmesmonologen Okända svenskar på Teater Scenario i Stockholm. Våren 2006 hade hon föreställningen Kärringfeber på Mosebacke Etablissement. Blomberg medverkade även i Lilla vi (tar stor plats). Anna har också medverkat i P3´s morgonpasset.
Hösten och vintern 2006 spelade Anna Blomberg med i familjeföreställningen "Från A till Ö" på Maxim Teatern i Stockholm, och under våren 2007 var hon med i Kvarteret Skatans krogshow på Rival.

Hon medverkade även som Marina i komediserien Hjälp! som visades på TV 4. Marina var besatt av att slå rekord. Nu medverkar hon i säsong 3 av serien Hjälp, fast som en annan karaktär, nämligen psykologen Jeanettes receptionist Birgitta Bollerud, en karaktär som också varit med i Morgonsoffan, som lider av neurotiska tvångssyndrom.
^