Anna Folkesson

Id: 15884

Anna Folkesson
Anna Folkesson är en sångerska samt körsångerska med en omfångsrik röst karaktäriserad av både power och finstämda, silkeslena toner. Hon sjunger alltifrån visor och pop till jazz, country, blues och rock. Hon åtar sig uppdrag på diverse tillställningar såsom solosång vid dop och bröllop eller spelningar med blandade covers och/eller eget material. Då brukar det kunna bli lite country, pop och bluesrock med fullt band eller mer avskalat med en pianist eller gitarrist. Hon släpper nytt eget material till hösten 2018.


Anna har bland annat ett program där hon tolkar kända, svenska låtar ur den svenska visskatten tillsammans med pianisten Patrik Svedberg, som kompat större delen av Sveriges artistelit samt majoriteten av Sveriges musikaluppsättningar.


Anna har verkat som körsångerska på bland annat melodifestivalen i Polen och spelar även slagverk och trummor. Nu pluggar hon parallellt med sitt frilansande även till sångpedagog på Kungliga musikhögskolan i Stockholm. Hon kan med lätthet sätta ihop en konstallation av bandmedlemmar då hon har kontakter med musiker i branschen och kan skräddarsy ett upplägg på förfrågan.
^