Ápagaget – Irländsk Musik och Dans

Id: 15178

Ápagaget – Irländsk Musik och Dans
Ápagaget – Irländsk Musik och Dans
Ápagaget (uttalas Ápagasjet) bor i Skåne och spelar musik från Irland.

Traditionella låtar som Jigs, Reels, Slipjigs, Rebelsongs blandas med eget material. Vi levererar normal upp till 3 x 45 min härliga Irländska tongångar.

Dans
Vi jobbar ihop med 3 dansgrupper, Saoirse och Irish Danceproject från Stockholm samt Green Steps från Köpenhamn. Dansen ger en extra dimension till musiken och vi tar er med in i ett gnistrande ”Riverdance Land”! På vår hemsida finns filmer där grupperna framträder.

Bandet består av Petra Kvist fiol, Krister Wrambjer bas och slagverk, Pat Hyberg mandolin/banjo och Krister Larsson Sång, gitarr. Låtarna spelas med bra fart och hög "igenkännandefaktor". Allt spel och sång är Live och vi har efter 8 år odlat ett sound som är vårt eget och unikt.

Vi har specialiserat oss på välkända låtar som gästerna känner igen och kan följa med i vilket garanterar max stämning och ett riktigt ös från ackord ett. Våra egna alster är skrivna i samma tradition och blir ett extra lyft när gästerna hajjar till ”den där har jag inte hört förut”.

Vi startade bandet 2013 och har spelat regelbundet sedan dess, 10-15 spelningar per år brukar det bli. Vi har erfarenhet (endast positiva) från pub/krog spelningar, privata fester (jubileum 20-, 40-, 50-, 60-, och 75-årsfester), företagsfester (50 - 400 pers), föreningar, bröllopsfester, större event i samarbete med andra band (500 - 600 gäster), spelningar på campingar och mycket, mycket mer…

Vår mest intensiva månad är utan tvekan Mars då vi normal har fullbokat pga St. Patricks Day som är 17 mars. Vill ni boka oss då bör ni vara ute i mycket god tid, men det fungerar givetvis alltid med den här typen av musik, året om!

Vi har egen utrustning så vi klarar att fylla lokaler för 300-400 pers utan problem. Vi har bred repertoar så att 3 x 45 min spelning kan varieras efter publiken.

Hos oss får ni alltid ett komplett paket. Det enda ni behöver ordna efter ni bokat oss, är att se till att gästerna kommer. Vi ger alltid ett totalpris, som varierar beroende på transportkostnad från Höör mitt i Skåne samt eventuella övernattningar.
Vi kan också spela 2 pers eller 3 pers, då blir det billigare. Kontakta oss för prisförslag.

Ljud för upp till ca 400 pers och ljus till bandet ingår ALLTID om inte ni vill något annat!

Vill ni veta mer om oss så kika gärna in på vår hemsida som vi försöker uppdatera regelbundet med bilder och klipp från senaste spelningarna.
^