Apopocalyps

Id: 1970

Apopocalyps
"Apopocalyps band" uttalas A pop o Calyps, startade 1982, av sångaren Benny Astor.

Nytt album. 2013 hade vi 9 (!) låtar på bl a P4.
Vi fokuserar på glad musik, upptempo reggae, ska, soul i en salig Apopocalyps-blandning. En spelning med Apopocalyps ska ge leenden och energi. Materialet är mestadels eget och lite andras.

Vi har gjort över 2500 spelningar. Rekordet var under 1992-1993 då gjorde vi över 310 spelningar. Vi har haft över 100 medlemmar i bandet, dvs sådana som spelat med oss mer än 5 ggr, lägg därtill en massa vikarier... många har gått i Apopo-skolan.

Vi har haft 4 låtar på Svensktoppen, varav Gunga låg där i 15 veckor, 1992. Vi har släppt 6 album mängder med singlar, vi finns bl a på spotify

Vi har spelat i spanien, Tyskland, USA och spelade 6 gig på Barbados i västindien 1996, bl a på deras stora Conglinefestival, där vi var headline en kväll. Cirka 10000 i publiken kom för att se "the Swedish Icebears" en fantastisk upplevelse.

Apopo, som vi själva kallar oss var ett av de första riktig stora partybanden i Sverige, är det fortfarande. För några månader sa en glad supporter, "Ni är ju som Hoffmaestro" Sanningen är att vi spelat den här musiken i över 30 år... innan en del av Hoffs medlemmar föddes, så de är nog mer som oss..... "Poppiraterna" (legendariskt partyband) Patrik Forsberg sa en riktig klassiker efter att de blivit "utspelade" av oss i Halmstad 1993. "Innan jag såg Apkalops, ville jag vara en snygg, bra, svart sångare...nu vill jag bara komma från Borlänge istället"
^