Aurelia Dey

Id: 15111

Aurelia Dey
Aurelia Dey, en dancehall och afrobeats-artist och en frisk vind av musikaliskt yttrande som använder musiken som en plattform för att ge den afropéiska jämställdhets- och antirasism-rörelsen en plats i strålkastarljuset.
Hennes styrka är inte endas hennes sound utan även hennes mångfald, hon både toastar/rappar, hon sjunger, dansar och producerar. Ovanpå detta driver hon även “The Dancehall College” i Göteborg och barn- och ungdomsturnén "Alpha In The Making".

Alpha Crew är Aurelias kryddiga liveband/dansare och är Sverige's seperatistiska representation av alternativ till en dj-baserad afrokaribisk klubbscen men också till en mansdominerad då de består av enbart kvinnor med afrosvenskar som frontar.

Alpha showen är en salig blandning av tung bas, in-your-face feminism, pondus fylld rap, toast och dans såväl som känslosamma västafrikanska landskap toppat med själslig sång. Både musikaliskt och visuellt finns inslag av svensk folkmusik, ghanansk highlife, reggae och hip hop, dominerat av dancehall och afrobeats. Med andra ord, när Alpha Crew intar scenen gungar den, hoppa på båten. Oj oj!

Hos en Alpha finns en vital medvetenhet kring antirasism och jämställdhet och ett fundamentalt, humant resonemang kring detta.
Den afrokaribiska genren är musik som de bemästrar men som också blir deras verktyg för att kunna verka i samhället genom den afropéiska aktivismen.

Alpha Crew har utvecklats till ett kollektiv där drivkraften förblir ett systrarskap inom verksamheten men även genomsyrar det visuella konstnärskapet som i texter och på scen. Ett mindset om att stärka tjejer och transpersoner och inspirera unga till att våga ta självklar plats.
Genom att synas på en kommersiell nivå i världen förändrar de normer kring vithet och kön som är starkt etablerade i dagens samhälle.

Alpha Crew
Aurelia Dey - Sång, rap, toast
Ebba Wigren - Trummor, pad
Hilda Ekstedt - Saxofoner, sång
Stina Andersdotter/Natasja Hildén - Bas, sång
Mona-Lisa, dans
Eywa, dans
^