Baby Grandmothers

Id: 16608

Baby Grandmothers
Baby Grandmothers består av Kenny Håkansson, gitarr och sång, Bella Linnarsson, bas- gitarr och Pelle Ekman på trummor.
Bandet bildades på hösten 1967 från garagebandet T-Bones när Bella Linnarsson ersatte Göran Malmberg, som var T-Bones ordinarie bassist. Efter ett namnbyte blev Baby Grandmothers ett av de tre husbanden tillsammans med Hansson & Karlsson och Mecki Mark Men på anrika och legend omspunna Klubb Filips i Stockholm. Klubb Filip existerade mellan augusti –67 t.o.m. januari –68. Vidare spelade bandet på Gyllene Cirkeln, Gamla Bro, Zazam, Kostfack med mera, mestadels Stockholms klubbar.

De tre medlemmarna har varit förband och turnerat med Jimi Hendrix, jammat med Jimmy Carl Black från Frank Zappas Mothers of Inventions, medverkat som musikalisk stomme i den Svenska uppsättningen av musikalen HÅR (HAIR). Turnerat med Finska sångerskan Anki Lindqvist och M.A. Numminen i Finland och Tjeckoslovakien. Spelat som första och enda popgrupp på Kungliga Operan i Lars Johan Werles ”RESAN” och som första Svenska popband turnerat i USA som Mecki Mark Men och senare grunden i första uppsättningen av Kebnekajse och LP’n ”Resa mot okänt mål”.

Namnet Baby Grandmothers blev kortlivat och efter åren 1967-1968 övergick power trion till en ny uppsättning av Mecki Mark Men 1968-1970 och sedan Kebnekajse 1970-1971. BGm gjorde enbart en inspelning och utgavs på skiva av M.A. Numminen som producent på hans egna skivbolag Forward, vilken 2008 nylanserades av Subliminal Sounds med en CD och LP med bonus material inspelat från Klubb Filips av Anders Lind. Detta blev nu en uppskattad återförening av bandet och en bejublad konsert vid release partyt i mars 2009 på Hornstull STRAND i Stockholm.

Kenny, idag hemmahörande i Segelorp och Pelle, finns numera i Västberga har under åren från 1971 fortsatt med sin musikaliska karriär i Kebnekajse och Kenny i Dag Vag och 2010 i sitt Psychedelic Dreams. Bella hoppade av Kebnekajse under 1971 och fortsatte sin karriär inom restaurang, showband och studio musiker. 1976 lade han basen på hyllan för service och säljare i elektronik marknaden och driver idag sitt eget företag i Eskilstuna. Men i och med Baby Grandmothers återförening har musiken åter en plats i tillvaron. Gruppen har 2018 gett ut en ny LP ”Merkurius” genom Subliminal Sounds och fortsätter glädja sin publik med nostalgiska psykedeliska uppträdande. Tre Levande Legender!
^