Bastuflotten

Id: 3449

Bastuflotten
Vi kan nu erbjuda er möjlighet till bastubad i vår bastuflotte.

Sakta glider vi fram i trakterna kring Stocksund-Djursholm-Tranholmen-Edsviken samtidigt som ni bastar och har det trevligt. Flotten är indelad i bastu, omklädning och bryggdäck.

Vi har svårt att tänka oss ett lämpligare ställe för filosoferande än en vedeldad bastu. Ensam eller i likasinnades sällskap. Naken, avklädd alla symboler i form av kläder och smycken, befriad från civilisationens alla påfund, träder man in i ett förhållande till elementen luft, eld och vatten. Ofta är det dunkelt i rummet, saker och ting framträder inte med skärpa. Björklöv, ved och rökdoft gör att man försätts i urtidsförhållande till sin existens. När man suttit där och blivit rejält uppvärmd bär det av ut på bryggdäcket och ner i sjön. Något att dricka för att behålla vätskebalansen och lite tilltugg, förnöjt småprat och en eller annan skröna, sedan in i bastun igen med en ny svettdrivande sittning. En eller flera omgångar i bastun efter tycke och smak, kanske en enkel bit mat ombord eller avsluta med ett besök på vår hamnkrog i Stocksund.

Detta är ett arrangemang som med fördel går att komplettera med andra aktiviteter som tex. Vattenskotersafari, rib-båt eller segelfartyg.
^