Bazilian & Wester

Id: 13800

Bazilian & Wester
Den internationellt framgångsrike artisten och låtskrivaren Eric Bazilian, bosatt i Philadelphia, är kanske mest känd från gruppen The Hooters, som haft många stora hits och sålt miljontals album internationellt.

Eric har också skrivit hits med och till andra exempelvis Joan Osborne, till vilken han skrev världshiten One Of Us. Mats Wester är förstås skaparen, kompositören och motorn bakom folkpoppionjärerna Nordman, som sålt över en miljon album bara i Sverige och haft många hits sedan genombrottet 1994.

Wester & Bazilians musik har växt fram under en lång period och innehåller det bästa av båda världar. Starka pop- och rocklåtar möter skandinavisk och amerikansk folkton och skapar mustig folkrock med lekfullhet och djup. Spår av både The Hooters och Nordman kan höras musiken. Här är det dock Bazilians passionerade rockröst och engelska texter som är i centrum.

Utöver eget nytt material så har de även kända låtar med både Nordman och The Hooters såsom All You Zombies, 500 Miles, One Of Us, Vandraren (engelsk version) mfl. med i repertoaren fast i nya versioner. Nordman möter The Hooters helt enkelt.
^