Bergwall

Id: 15242

Bergwall
TEXT/HISTORIK:
Avverkade spelningar, erfarenhet, recensioner, media, Har funnits sedan... m.m.
Bergwall är en DJ med många år bakom skivspelarna. Han har genom åren gjort fler än 2.000 spelningar i fler än 100 klubbar och event, spelat mer än 100.000 låtar och underhållit fler än 250.000 gäster. Förutom Sverige - har han spelat 5 år på heltid i Danmark (Köpenhamn, Helsingör och Hilleröd) och Italien. Bergwall har även mer än 14 års erfarenhet som skådespelare och dansare på scen med runt 25 shower per år, så han är väldigt trygg i DJ-båset. Oavsett om det är i en nattklubb eller på en scen. Han är även känd som den dansande DJn.

BANDET/INFO:
Namn, bakgrund….
Raffe Bergwall är mannen bakom artistnamnet Bergwall och till vardags arbetar han som AD på en reklambyrå i Helsingborg. Han är dessutom ena halvan av produktionsduon Brave Music Sweden och de har producerat låtar som släppts på labels i Sverige, England, Irland, Colombia och Österrike. Bergwall släpper även en hel del mixar. Vissa av dem genom legendariska DMC i England till tusentals DJs runt om i världen. DMC har även valt flera av hans mixar till Mix of the Week.

KONCEPT:
Bergwall spelar klubbmusik, House, R&B, Rap, Reggaeton, Moombahton och Latinklubb. Om den finns någon still han gillar mer att spela, skulle det vara Funky House - det är Deep House med ett funkigt sväng. Bergwalls specialitet är att ibland mixa in korta acapella på utvalda delar av låtarna och han mixar alltid i tonart med musiken. Hans största rys är när han mixar in en ny låt och dansgolvet reagerar på övergången. När han liksom kan “ta på luften” i klubben och känna spänningen och lyckan från dansgolvet. Bergwalls motto som DJ är att spela musik som tjejerna gillar, då kommer det fler killar. 75% av gästerna ska känns igen 75% av musiken, men inte nödvändigtvis inte mixen han spelar.
^