Bertil Englund

Id: 6068

Bertil Englund
Är nu högaktuell igen efter sina bejublade framgångar på Mosebacke tillsammans med pianisten Jerry Stensen, basisten Stellan Ljung och trummisen Uffe Flink.

Det blir en ovanligt välmatad timme med musikalitet, oemotståndligt jazzsvängande musikanter, fyndiga texter och en Englund som ni aldrig hört honom förut!

Lite bakgrund:
Bertil Englund - född i Östersund..för rätt länge sedan - slog igenom på 60-talet (nittonhundrasexti) med massor av folkparksturnéer, radio-och TV-framträdande tillsammas med storheter som Lönndahl, Wiklund och Tornehave.två gånger deltagit - som solist i Melodifestivalen och med flertalet grammofonsuccéer.

Bertil har hittills spelat in över tvåhundra femtio titlar !
Det har också blivit en hel del filmuppdrag - vilket fortfarande pågår - med både reklam- och spel-filmernu senast en roll i Lasse Åbergs Hälsoresan.

Bertil var under fem år på 70-talet presentatör och scenmästare på Gröna Lund i Stockholm och under samma period radioaktuell som glad och mycket populär ledare av radions motionsprogram.

Bertil Englund är idag pånyttfödd som artist - som sjungande entertainer med mellansnack av ståupp-karaktär- kompad av pianist eller pianotriosom jazz-sjungande solist med landets ledande storband eller som programledare i TV och på andra större scener.

Bertil har på senare tid rönt stor framgång bl.a. på Mosebacke i Stockholm med en jazzifierad cabaret tillsammans med Jerry Stensens eminenta jazztrio.
^