Beyond Visions

Id: 10777

Beyond Visions
Beyond Visions är ett metalband från Stockholm, Sverige som bildades 2007.

Grunden lades när gitarristen/låtskrivaren Sauli Ranta och sångerskan Rebecka Heijel träffades på 7-eleven där Rebecka arbetade under 2005. Sauli köpte dagligen cigaretter från Rebecka och de började prata och upptäckte att de delade ett intresse för musik. Två år senare bestämde de sig för att starta ett band - Beyond Visions.De började att jamma och spelade in några låtar Sauli hade skrivit. Med tiden fann Beyond Visions sin första uppsättning av medlemmar och bandet hittade sin identitet och gick från grunge och rock till en tyngre, mer melodisk typ av metal.

Beyond Visions spelade mycket live och fortsatte att formas under tiden. Bandet tog en mer teknisk vändning när gitarristen Alexander Berg och trummisen Henrik Jansson gick med i bandet. Tillsammans med Rebecka gav de tre bandet ett speciellt och unikt sound, och de spelade in sitt första album "Your face is familiar", 2012 som gavs ut på skivbolaget Sliptrick Records 2013.Då medlemmarna insåg att de hade olika mål med musiken, fick Beyond Visions nya medlemmar under 2014.

Bandet består nu av fem dedikerade medlemmar - Rebecka Heijel, Alexander Berg, Nicke Olsson, Fredrik Wallén och Pontus Knutsson. Med de nya medlemmarna spelade bandet mycket live under hösten/vintern 2014 men har under 2015 fokuserat på att skriva nytt material till sitt kommande album. Bandet har nu hittat sin egna stil som de älskar; en tung, melodisk och progressiv metal för massorna och bandet är nu återigen taggade på att komma ut och dela med sig av sin energi och musik!
^