BIG EASY
Bandet spelar en lika hårdsvängande som gladlynt blandning av diverse old time R & B. Bluestonen är bärande, även om den här hörs i en mer "jumpig" och munter form. Ingen tunglyssnad deppblues. Redig rock and roll utlovas! Helt enkelt partajmusik för de öl- och danssugna. Allt smakfullt kryddat med ett grymt boogie-piano och den mest stompiga rytmsektion du hört på länge.

Olle Nyberg (piano, orgel)
Landets främste boogie pianist? Studiomusiker och producent av rang. Gick efter tonåren tung bluesskola i diverse rikskända Göteborgsband. Det innebar ständigt turnérnade - från Nordkap i norr till sydligaste Jylland. Efter några exil-år i Paris, USA och Köpenhamn så finns Nyberg sedan tio år i Sverige - efter några år som "bluesdirektör" på anrika Forsbacka herrgård har han landat på Sollerön-Dalarna där han bor sen i Maj 2003.

Jens Persson (trummor)
Svängmonster med jämn puls. Har brett färgspektra på trumpaletten. Skyfflar blues som få. Trivs i fjällvärlden där han laddar sina batterier och säsongsarbetar som skidlärare. Jens har spelat med ett flertal jämtländska orkestrar. Låtskrivare och visionär i sitt eget band Wounded.

Anders Olsson (kontrabas)
Svegs svar på Willie Dixon levererar en stadigt svängande baslinje. Har turnerat i Europa och USA på korståg i Rockabillyns förtecken. Turnerar på femte året med Jump for Joy och är numera bosatt i Stockholm efter några år i Malmö, spelandes allt från irländsk folkmusik till blues. Eftersträvar alltid maximal boogie woogie-feeling.

Henrik Persson (gitarr, sång)
Stilsäker strängbändare som hittar kärnan i så väl ton som frasering. Sjunger dessutom så att man får gåshud. Tar T-Bone Walker och Chuck Berry till 2000-talet. Country, slide, pop, rock - denne talangfulle gitarrist uppfinner hjulet på nytt! För att andra ska få ta del av hans insikter extraknäcker Henrik som musiklärare.

^
I samarbete med:

United Stage, Live Nation, 2Entertain, Blixten & Co, MLP m.fl.