Bill & Kenny

Id: 13886

Bill & Kenny
Bill är en ärrad och erfaren sångare/munspelare/congaist/bandledare och underhållare av hög klass. Har och har haft sitt bluesband, "Bills Boogie Band", sen -85.
En stark profil i musiksverige och anlitas ofta som gästsångare till framför allt bluesfestivaler.

Kenny är likaså erfaren, men kanske inte lika ärrad, dock en stark profil och förebild för ett otal gitarrister i Sverige. Mest känd för att ha startat Kebnekajse, ett tungt band som spelar svenska spelmanslåtar på Marshall på minst 100W. Och Beno Zeno i Dag Vag...
Och kompat Thorsten Flinck på melodifestivalen..."reser mig igen"...

BILL och KENNY har spelat tillsammans sen sextiotalet! i många sammanhang - MÅNGA sammanhang:
Slims Bluesgang - 60talet, T-Boones - 60talet, Baby Grandmothers - 60talet,
musikalen HÅR - 60talet, Fläsket Brinner - 70talet, Bills Boogie Band - 80/90/2000talet och fortfarande going strong.

Nu, och sen ca tio år tillbaks, har BILL o KENNY en duo, där BILL sjunger, spelar munspel och congas. Egna skrivna låtar med spets och humor och en stor gnutta allvar.

Kenny har också hittat mikrofonen efter många års "tystnad", och har även han en hel del egenskrivna låtar och en hel del tonsättningar av mer eller mindre kända författare.

Tillsammans bildar dom en duo med glimmande glöd och en ur-energi av sällan skådat slag. Ett mycket ovanligt och tight samspel, både musikaliskt som konversatoriskt.

Båda har ju ett ganska långt liv bakom sig, där dom försörjt sig på rösten, munspelet, congas och gitarren. Har sålunda en hel del roliga och intressanta historier att förmedla
^