BJÖRN GUSTAFSSON

Id: 9297

BJÖRN GUSTAFSSON
När Björn Gustafsson var 20 år skev han in sig på Özz Nûjens och Jakob Öqvists standup-utbildning Standupstar. Ett år senare fick Parlamentet upp ögonen för honom och i oktober 2007 debuterade han i programmet på ett sätt Sverige aldrig tidigare skådat. Idag har hans tv-debut närmare fyra miljoner visningar på Youtube.

Några månader efter debuten kontrakterade SVT Björn som pausunderhållare i Sveriges mest sedda tv-program - Melodifestivalen. Succén var ett faktum och våren 2008 röstade Aftonbladets läsare fram Björn till Sveriges roligaste man.

Efter Melodifestivalen följde en rad slutsålda standupgigs och medverkan i bland annat humorprogrammen "Sverige pussas och kramas" i Kanal 5 och "Morgonsoffan" i SVT, och i början av 2009 stod Björn tillsammans med Robert Gustavsson för underhållningen i Svenska Idrottsgalan, som hade 2,3 miljoner tv-tittare.

Vid sidan av humorprogram och standup har Björn även spelat in film. Han medverkade bland annat i svensk-franska "Les Grandes Personnes" och i "Kenny Begins".
^